Modernizari

MODERNIZARI MASINI DE MASURA

De ce este avantajos sa modernizam masina de masura pe care o avem ?

  • Viteza de masura
  • Repetabilitate
  • Eficienta

MODERNIZARI MASINI DE MASURA

Cerintele actuale privind interconectivitatea tot mai mare intre proiectare, productie, masuratori si statistica conduc la schimbarea pronuntata a procedurilor de masurare si verificare.

Daca in trecut se pornea de la proiect, respectiv desenul piesei, se realiza prototipul, urmau apoi lansarea in productie plus masuratori si verificari cu dispozitive, astazi lucrurile stau cu totul altfel: proiectarea se face asistat generandu-se un model CAD pe baza caruia se realizeaza atat piesele prelucrate cat si programele de masura pe masini de masura in coordonate – CMM-uri. Rezulta o urmarire si un control al tuturor proceselor pornind de la faza de proiectare pana la elaborarea rapoartelor de masura si centralizarea si analizarea rezultatelor in cadrul proceselor statistice.

In partea de masuratori si control al calitatii acest lucru se poate realiza prin 2 directii:

  • Achizitionarea unor masini de masura noi cu software performant
  • Modernizarea masinilor de masura din dotare si aducerea lor la nivelul cerintelor actuale prin instalarea unei noi electronici si a unui nou software.

In final aceasta actiune se traduce in costurile care pe le presupun investitiile.

In cazul modernizarilor se obtin practic aceleasi rezultate cu investitii situate in jurul a 40% din valoarea unei masini noi.

Modernizarea consta in inlocuirea :

  • tubulaturii pneumatice – daca este cazul
  • cablaje electrice
  • sistemului de rigle si cititori pe axe –daca este cazul.
  • controller masina
  • software de masura Pc-Dmis

Rezultatul este o masina de masura performanta, capabila sa raspunda celor mai exigente cerinte.

Avantajele software-ului de masura Pc-Dmis

Pc-Dmis

Software-ul PC-DMIS este extrem de raspandit in momentul te fata, aproape toti producatorii din industria auto folosindu-l si impunandu-l ca cerinta furnizorilor de elemente si subansamble. Interfata grafica extrem de intuitiva, numarul mare de elemente si rutine de masura, modularitatea si complexitatea il impun din ce in ce mai mult ca un standard in domeniu.
Rapoartele obtinute in urma masuratorilor pot fi personalizate si configurate in functie de cerintele fiecarui utilizator.

PC-DMIS CAD permite utilizarea preciziei si a avantajelor fisierelor CAD (programare asistata de calculator) pentru realizarea programelor de masura on-line complete cu modele grafice. Informatiile despre dimensiunile nominale ale elementelor geometrice ale piesei pot fi transferate direct din fisierul CAD in comenzile masinii de masura. 

PC-DMIS CAD include, de asemenea, posibilitatea de Reverse Engineering, permitand crearea unei legaturi bidirectionale intre masina de masura si sistemul dvs. de proiectare asistata CAD.

Aceasta caracteristica unica ofera o metoda simpla si eficienta de relevare a geometriei piesei de masurat, vizualizarea acesteia in 3D si apoi exportul in format IGES sau STEP.

3D Microsurf are o bogata experienta – de peste 10 ani-  in realizarea cu succes a modernizarilor masinilor de masura atat in tara cat si in strainatate si va pune la dispozitie un intreg pachet pornind de la consultanta si pana la efectuarea modernizarii,   pregatirea personalului dumneavoastra pentru utilizarea noului software, programarea masinii si implementarea programelor, astfel incat masina dumneavoastra sa lucreze la intreaga capacitate imediat dupa finalizarea modernizarii.

[top]